Prenatális blog

Életünk kezdetének titkai

A gyermekkor értelme spirituális megközelítésből

2014. április 12. 15:07 - Horváth Edina

Mit adunk a gyermekeinknek?

...miért kapják ezt?

Kisgyermekként még mit sem sejtünk arról ami ránk vár az életben. Két Istent látunk magunk felett(jobb esetben) akik mintát mutatnak a számunkra. Egy erős kötődést érzünk irántuk. Időnként haragszunk rájuk, imádjuk őket, néha sajnáljuk, de még aggódunk is értük.

Aztán felnőve, szinte tökéletes pontossággal képesek vagyunk őket utánozni, ahogy az idő múlik még a szava járásuk és beférkőzi magát a tudatunkba, és csak időnként feleszmélve vesszük észre, hogy megint azt mondtunk, vagy tettük mint az anyánk, vagy az apánk....

Sokszor még haragszunk is magunkra emiatt, nem akarunk rájuk hasonlítani, mert fájtak dolgok, mégis ha arra gondolunk, hogy elveszítenénk őket össze szorul a szívünk.

Sokan élnek ilyen érzésekkel. Mondhatnám természetes. Ugyanis a szülő az, aki megadja a gyermekének azokat a feladatokat amiket neki az életében, felnőtt korában meg kell tanulnia.

Kapunk sok jót, és sok kellemetlen dolgot, amik miatt gátlásosan, félénken, vagy szomorúan esetleg agresszívan tudjuk csak élni az életünket.

mother-baby-park.jpg

Ki a hibás?

Igazából nincs hibás. A szülő ezt tudta adni, nekem pedig ezt kellett megkapni, hogy ezeket a leckéket megtanulva az életem tartalmas és "velős" legyen.

Aki félénk, annak erősödnie kell, aki bizonytalan, annak meg kell tanulnia, hogy mi adja a biztonságot az életben...

Felnőve én is csak azt tudom tovább adni amit kaptam.

DE, ha én erre az összefüggésre rájövök és emiatt megtanulok olyat is, amit nem kaptam meg, akkor adhatok tovább többet és mást a gyermekemnek!

Mindenki feladattal érkezik.

Nincs kivétel.

A gyermekkor a bevezető...majd felnőtt korban szembe kell nézni a történésekkel, ha kiegyensúlyozott életre vágyunk.

"Az próba nem vár, az élet nem néz hátra"

Kislány.jpg

Írta: Horváth Edina

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.